FOLLOWERS

syoknya nak ikut orang barat

SIAPA NAK IKUT JADI ORANG PUTIH, SILA ANGKAT KAKI??
 
>makanan dan selera:
mereka ini gemar kepada makanan ala barat seperti kentucky friend chicken,french fries,king burger,hot dog dan bermacamlagi.Bangga dapat menjamu selera di pizza hut,A&W dan lain2 restoran fast food

>fesyen pakaian
Pakaian dipilih ialah jenama yg terkenal,harganya mahal dan memilih fesyen yang up-to-date...takut digelar budak kampung...pakaian yg menjadi pilihan ialah jeans ketat ,mini,cardigan,bermuda,leotard dan pakaian koyak rabak dengan style anak2 muda barat .Rambut diwarnakan dan pakai contact lens.

>Hiburan dan hobi
poster artis yg diminati ditampal didinding2 bilik .kaset 2 artis barat dimainkan melalui walkman dan stereo cassete.Video game ,skate board,basikak BMX dan motorsikal besar adalah antara hobi yang paling diminati.Hobinya memakan belanja besar,membuang masa malah adakalany menggadai nyawa.

>sekolah dan pusat pengajian
kuat study untuk masuk universiti.Bangga kalau dapat panggilan budak "u".Bila berjalan kepit fail untuk mendapat perhatian dialah western Educated.

>Bahan bacaan
suka membaca buku2 cinta,buku barat dan novel romance.dari situlah nanti timbul jiwa yg sentimental dan romantis.

>Kegiatan
suka menanggotai kelab2 ekslusif seperti kelab muzik,tari menari,kecantikkan,aerobic,@kelab2 sosial yang menghiburkan berbagai aktiviti yang menarik dan menghiburkan.kelab2 sukan yg disertai pula seperti tenis, snooker,squash ,renang ,snorkle,skuba driving dan lain2. 


nak ikut?.....try letak tangan atas lilin ni seminit.....  kalau bersedia nak masuk API NERAKA sila ikut ya....SAPA NAK IKUT  TREND ISLAM, SILA ANGKAT TANGAN ???>makanan dan selera
Tidak memilih makanan dan tidak cerewet,asalkan makanan itu halal.Mereka sangat berhati2 agar tidak termakan makanan haram yang syubhat kerana boleh menggelapkan hati sertya menghalang diri daripada mengamalkan kebenaran.
Mereka makan dengan beradab,suka makan berjemaah @bersama sahabat,bahkan ada yg mengamalkan puasa sunat.

>Pakaian
Di kalangan remaja wanita,memakai pakaian yg menutup aurat ,ada yg berjubah,memakai tudung labuh namun begitu mereka tetap aktif dlm pelbagai kegiatan masyarakat.
Dikalangan remaja lelaki pula pakaian dikenakan dengan kemas bkn bertujuan untuk menonjol diri,tetapi ingin mencontohi orang baik2.

>Bahan bacaan
ketagih dengan tulisan pengarang2 islam yang terkenal seperti imam al ghazali, hassan al banna,dan pengarang islam yg lain yg diakui ilmu serta tulisanya.selera membaca bahan bacaan islam semakin marak dengan terbitnya beberapa majalah islam. 1 sahaja sebab kenapa kita mesti pilih cara islam... why???

Dunia ini hanya pinjaman semata-mata kerana SYURGA itu kekal abadi....


So, jom kita ambil berkat dari  seorang ulama besar dan juga Imam Besar Mekkah yang telah datang ke Malaysia baru-baru ini  Al-Sheikh Dr Abdul Rahman Abdul Aziz As-Sudais!.... Sila klik sini0 ulasan:

Blogger Template by Blogcrowds