FOLLOWERS

syoknya nak ikut orang barat

SIAPA NAK IKUT JADI ORANG PUTIH, SILA ANGKAT KAKI??
 
>makanan dan selera:
mereka ini gemar kepada makanan ala barat seperti kentucky friend chicken,french fries,king burger,hot dog dan bermacamlagi.Bangga dapat menjamu selera di pizza hut,A&W dan lain2 restoran fast food

>fesyen pakaian
Pakaian dipilih ialah jenama yg terkenal,harganya mahal dan memilih fesyen yang up-to-date...takut digelar budak kampung...pakaian yg menjadi pilihan ialah jeans ketat ,mini,cardigan,bermuda,leotard dan pakaian koyak rabak dengan style anak2 muda barat .Rambut diwarnakan dan pakai contact lens.

>Hiburan dan hobi
poster artis yg diminati ditampal didinding2 bilik .kaset 2 artis barat dimainkan melalui walkman dan stereo cassete.Video game ,skate board,basikak BMX dan motorsikal besar adalah antara hobi yang paling diminati.Hobinya memakan belanja besar,membuang masa malah adakalany menggadai nyawa.

>sekolah dan pusat pengajian
kuat study untuk masuk universiti.Bangga kalau dapat panggilan budak "u".Bila berjalan kepit fail untuk mendapat perhatian dialah western Educated.

>Bahan bacaan
suka membaca buku2 cinta,buku barat dan novel romance.dari situlah nanti timbul jiwa yg sentimental dan romantis.

>Kegiatan
suka menanggotai kelab2 ekslusif seperti kelab muzik,tari menari,kecantikkan,aerobic,@kelab2 sosial yang menghiburkan berbagai aktiviti yang menarik dan menghiburkan.kelab2 sukan yg disertai pula seperti tenis, snooker,squash ,renang ,snorkle,skuba driving dan lain2. 


nak ikut?.....try letak tangan atas lilin ni seminit.....  kalau bersedia nak masuk API NERAKA sila ikut ya....SAPA NAK IKUT  TREND ISLAM, SILA ANGKAT TANGAN ???>makanan dan selera
Tidak memilih makanan dan tidak cerewet,asalkan makanan itu halal.Mereka sangat berhati2 agar tidak termakan makanan haram yang syubhat kerana boleh menggelapkan hati sertya menghalang diri daripada mengamalkan kebenaran.
Mereka makan dengan beradab,suka makan berjemaah @bersama sahabat,bahkan ada yg mengamalkan puasa sunat.

>Pakaian
Di kalangan remaja wanita,memakai pakaian yg menutup aurat ,ada yg berjubah,memakai tudung labuh namun begitu mereka tetap aktif dlm pelbagai kegiatan masyarakat.
Dikalangan remaja lelaki pula pakaian dikenakan dengan kemas bkn bertujuan untuk menonjol diri,tetapi ingin mencontohi orang baik2.

>Bahan bacaan
ketagih dengan tulisan pengarang2 islam yang terkenal seperti imam al ghazali, hassan al banna,dan pengarang islam yg lain yg diakui ilmu serta tulisanya.selera membaca bahan bacaan islam semakin marak dengan terbitnya beberapa majalah islam. 1 sahaja sebab kenapa kita mesti pilih cara islam... why???

Dunia ini hanya pinjaman semata-mata kerana SYURGA itu kekal abadi....


So, jom kita ambil berkat dari  seorang ulama besar dan juga Imam Besar Mekkah yang telah datang ke Malaysia baru-baru ini  Al-Sheikh Dr Abdul Rahman Abdul Aziz As-Sudais!.... Sila klik siniPerkahwinan Prince Britain


Jom baca dulu =)

[ Cerita ini baru dalam beberapa tahun yang lalu, semasa di sebuah kampung. Seseorang telah menceritakan... pada bulan puasa hari itu, di masjid Taiping ada ceramah. Penceramah ni diundang khas dari Terengganu (Pusat Tahfiz). Penceramah ini menceritakan kepada seserang personally yang dia ada senior yang menceritakan sendiri kepada penceramah ini tentang pengalaman seorang teman sepengajiannya semasa di Mesir . Teman ni asalnya dari Sarawak...penganut agama Kristian pada asalnya. Orang Sarawak ni dihantar oleh pakciknya sendiri, yang juga seorang paderi besar di Sarawak, untuk mendalami Kristian di Sepanyol. So... macam ni dia telah di hantar ke universiti di Sepanyol. Kesemuanye ada 25 students yang menuntut ilmu tersebut. 

Mereka bukan calang-calang punya belajar... sebab mereka ni pergi belajar di Gereja Besar (somewhere in Spanyol dan gurunya ialah POPE). So..setelah lebih kurang 2 tahun pengajian, mereka akan tamat pengajian dan jadi educated paderi. Kesemua 25 students ni datang dari different country all over the world! So... bila dah dekat nak graduate, mereka diberi pilihan untuk wish dan satu permintaan akan dimakbulkan. So... semua ni minta hendak masuk sebuah Library besar dalam gereja tu jugak. Dalam library itu ada pelbagai jenis buku. So..dalam masa 2 minggu terakhir ni mereka akan menghabiskan masa mereka membaca buku di Library. Tapi, POPE cakap dengan satu syarat... dalam banyak-banyak buku di dalam tu, ada satu buku yang khas diletak di tengah tasik/kolam dalam library tu. Bayangkanlah betapa besarnya library tu!! Buku itu lah yang dilarang oleh POPE daripada dibaca. So, salah seorang daripada 25 pelajar telah melanggar syarat. Dia ambil buku tersebut tapi tidak faham kandungan bahasa dalam buku tersebut. Ia adalah Bahasa Tabrani..seakan bahasa Sepanyol (lama).  Dia pun berkongsi dengan yang lain dan hendak dijadikan cerita. Ada seorang yang faham tentang beberapa bahasa tersebut. Dia pun baca dan menerangkan kepada ke semua 24 yang lain. Nak tahu apa dia?? 

Itu sebenarnya adalah kitab Injil yang asal! Apabila kesemua 25 pelajar itu membaca, mereka mula sedar yang Kristian yang mereka belajar selama ini, adalah salah satu sebab semua yang terkandung di dalam buku itu adalah benar seperti yang terdapat dalam ajaran Islam hari ini. Hari terakhir mereka keluar dari situ, POPE datang jumpa mereka dan dia sudah syak mesti ada sesuatu yang berlaku. Setelah semuanya di PROVOKE oleh POPE, mereka akhirnya tewas dan mengaku mereka telah membaca kitab itu. POPE pun berkata, "Sebenarnya kita Kristian ni memang dicipta sebagai agama duniawi sahaja. Yang betul adalah Islam. Kalau hendak tahu, setiap paderi yang tertinggi itu, bila ada orang Kristian yang sedang nazak, tugasnya ialah pergi ke telinga orang itu dan berkata Islam adalah sebenarnya. Selepas itu, POPE berkata lagi kepada pelajar tersebut, yang mereka semua tidak akan lepas dari tempat itu memandangkan mereka sudah tahu yang sebenarnya. Maka semuanya akan dibunuh. 

Pelajar-pelajar tersebut cuba cari jalan untuk lari. Setelah sekian lama mereka merancang, mereka berjaya merasuah seorang JAGA dalam gereja besar itu. Tetapi JAGA itu meminta US$4 juta.Kesemua pelajar-pelajar tersebut mempunyai sponsor dari Govt! Mereka mengumpul wang scholarship mereka sebanyak US$4 juta itu. JAGA itu berkata dia akan menyembunyikan rahsia pelajar-pelajar tersebut dengan membunuh seorang lagi JAGA lain sebagai alasan kepada POPE yang JAGA itu pembelot. Pelajar-pelajar tersebuthanya ada satu jalan keluar. Iaitu mereka akan melalui satu terowong bawah tanah beberapa meter untuk sampai ke laut. Mereka terpaksa berenang melalui salur najis (it's the only way that they have to go through that thing!). Bila dah keluar, ada sebuah bot yang akan menunggu mereka. It's all up to them untuk melepaskan diri lepas tu. Bot itu juga yang sediakan oleh JAGA itu.Then, si budak Sarawak ni pun call uncle yang send dia ke Sepanyol. Uncle dia cakap jangan balik lagi ke M'sia sebab seluruh negara dah dapat arahan untuk membunuh dia. Maknanya dia telah disenaraikan dalam 'blacklisted'. Jadi dia pun lari ke Mesir dan menganut agama Islam menjadi Al-tahfiz.  Sampai sekarang dia tak balik. Jadi cerita ni kiranya sudah ada orang kedua yang tahu. Hmm... dekat dengan sumber ni kan? Katanya lagi, dah banyak pelajar-pelajar yang 25 tu yang mati dibunuh. Mereka pakai spy untuk track gerak geri pelajar-pelajar tersebut!

Well... dalam pada tu..kalau u nak tahu, dalam pengalaman di atas tadi, dia cakap simbol sebenar orang putih meniup lilin semasa birthday tu ialah... kek tu diibaratkan sebagai dunia.. lilin tu ialah simbol sebagai NUR ISLAM. Dan apabila lilin tu ditiup, maka padamlah nur islam, dan kek sebagai dunia tu dipotong-potong dan dimakan oleh musuh Islam!! Hmm..hebat tak orang-orang kafir punya style? Yang kita kat sini dok syok ikut style mereka tanpa tahu apa-apa.

Satu lagi... pasal HOLY-WATER mereka tu. Nak tahu tak mana asalnya? Mmm..di dalam gereja besar itu tadi, once a year ada satu occasion didalam sebuah special hall yang hanya boleh dimasuki oleh paderi and rahib tertinggi all over the world saje. Di situ mereka boleh berbuat ape saje termasuk berzina...Anak hasil penzinaan mereka itu lah akan dibunuh dan darah bayi tu akan disuling dan hasilnya ialah HOLY-WATER!! Mm... takut kan dengar betapa dahsyatnya mereka punya planning?
Wallahualam,sekian... ]

Semoga cerita ini akan menjadi benteng kepada diri semua dari mengikuti ajaran kristian yang dilaknat oleh Allah s.w.t. 

Hari ini satu lagi sejarah telah menggegarkan seluruh dunia yang berlaku kepada kerabat diraja termuka di dunia ini iaitu  Princes Diana. Satu masa dahulu beliau yang juga dikenali puteri tercantik telah pun mengegarkan dunia dengan kematiannya akibat terlibat dengan satu kemalangan yang tragis.Kita usah berbicara lagi tentang itu kerana hidup yang pahit perlu diganti dengan kenangan manis iaitu berlangsungnya perkahwinan anak beliau. Maka  berlangsunglah adat istiadat perkahwinan yang berlangsung gilang-gemilang di Negara Britain yang berkonsepkan agama kristian.Seluruh dunia menyaksikan upacara tersebut dan sudah sedia maklum bahawa masyarakat hari ini suka mengikut dan menjejaki ikon-ikon dari barat  samada dari segi pakaian,makanan dan sebagainya. Jangan terpengaruh dengan cara dan konsep perkahwinan yang sudah pasti akan menjadi idol atau contoh kepada bakal-bakal pengantin baru yang akan melangsungkan majlis perkahwinan.Mahupun perkahwinan  Prince n Princes telah menjadi tajuk utama perbualan satu dunia pada hari ini,ketahuilah perkahwinan yang diredhai didalam islam adalah berdasarkan sunah Rasulluallah sahaja. Tiada bersanding, tiada minuman keras, tiada membazir, tiada bulu mata palsu, rambut palsu dan jangan lupa untuk menutup aurat.  “Permulaan yang baik akan menghasilkan pengakhiran yang berjaya”. Jika debu-debu kekotoran sudah tercalit di awal alam perkahwinan dengan budaya barat, bagaimanakah pengakhirannya kelak? 

Renung-renungkan bersama…^_^

Blogger Template by Blogcrowds